Frigărui cu carne și orez cu sos

3.5 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porții

Składniki

  • vin alb
    50 g
  • bacon, orice tip
    12 felii
  • ceapă bucăți (4 cm)
    300 g
  • ardei gras roșu bucăți (4 cm)
    300 g
  • căței de usturoi
    2
  • garf de porc, fără os cuburi (4 cm)
    450 g
  • ulei vegetal pentru prăjit
  • roșii cuburi, din conservă
    250 g
  • miere
    15 g
  • cuburi de concentrat de carne (pentru 0,5 l)
    2
  • apă
    850 g
  • boia de ardei, dulce
    1 linguriță cu vârf
  • chimion măcinat
    1 linguriță
  • piper măcinat
    ¾ linguriță
  • orez tip basmati
    250 g
  • pătrunjel proaspăt tocat

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 1221.5 mg
Białko 28.3 g
Kalorie 2419.8 kJ / 578.3 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...