Tocăniță de iepure

Tocăniță de iepure

4.8 10 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porții

Składniki

  • ulei de măsline extravirgin
    20 g
  • căței de usturoi
    2
  • ceapă galbenă
    60 g
  • ierburi aromate proaspete, în amestec doar frunzele (ex. pătrunjel, cimbru, oregano), plus pentru decor
    10 fire
  • roșii cuburi, din conservă
    400 g
  • carne de iepure, fără os tăiată bucăți (aprox. 6 cm)
    800 g
  • apă
    50 g
  • vin alb, sec
    40 g
  • concentrat pastă de pui (vezi recomandări)
    1 linguriță
  • sare
    1 linguriță
  • piper negru măcinat
    ½ linguriță

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 926.1 mg
Białko 59.1 g
Kalorie 1760.3 kJ / 419 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...