Wirsingrouladen mit Lauch-Schinken-Reis

1.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Weißwein
    100 g
  • Cashewnüsse, roh
    50 g
  • Wasser plus extra zum Einweichen
    1900 g
  • Salz
    3 TL
  • Brötchen, altbacken in Stücke geschnitten (ca. 50 g)
    1
  • Wirsing
    1
  • Petersilie, frisch
    5 Stängel
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • gemischte Hackfleisch, Schwein und Rind
    400 g
  • Ei
    1
  • Senf
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • pflanzliches Öl
    20 g
    20 g Olivenöl
  • Lauch nur der weiße Teil, in Scheiben geschnitten (1 cm)
    170 - 200 g
  • gekochter Schinken in Würfel
    100 g
  • flüssige Feischbrühe
    500 g
  • Rahm (aus Kuhmilch hergestellt)
    100 g
  • Rosine, alle Sorten (opcjonalnie)
    30 g
  • geriebene Muskatnuss
    ½ TL
  • Basmatireis
    180 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2496 mg
Białko 35.3 g
Kalorie 3208.4 kJ / 766.8 kcal
Tłuszcz 42.1 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Węglowodany 61.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...