Lachs mit Mandelkruste und Spargel-Tagliatelle

Lachs mit Mandelkruste und Spargel-Tagliatelle

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

Lachs mit Mandelkruste
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut (à 150 g)
    600 g
    600 g Lachsfilets, gefroren, enthäutet, (à 150 g)
  • Zitronensaft
    30 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Dijonsenf
    20 g
  • Honig
    15 g
  • Knoblauchzehe
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Mandeln, blanchiert
    20 g
  • Brot in Stücken (2-3 cm)
    50 g
  • Petersilie, frisch abgezupft
    3 - 4 Stängel
Spargel-Tagliatelle & Fertigstellung
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l)
  • Bandnudeln frisch
    300 g
  • Spargel, grüne unteres Drittel geschält, in Stücken (2 cm)
    250 g
  • natives Olivenöl extra
    1 EL
  • Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
    ½
  • Petersilie, frisch zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 40 g
Kalorie 2647 kJ / 633 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...