Urządzenia i Akcesoria
Carbonara Ramen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g makaronu, suchego, typu instant200 g makaronu ramen, suchego
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody plus ilość do gotowania jajek i makaronu
-
4 jajka
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oleju
-
3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka chili, mielonego
-
3 żółtka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
30 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
-
30 g sosu sojowego
-
30 g majonezu30 g majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka)
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
-
prażona cebulka, gotowa do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2068.5 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
2578.2 kJ /
616.2 kcal
Tłuszcz
39.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hity 2025
17 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Matcha bubble tea z mango
55 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Tantanmen Ramen
45 min
Burger drwalski
1 godz. 10 min