
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brins de persil plat frais feuilles seulement
- 1 carotte coupée en morceaux
- 1 branche céleri branche coupée en morceaux
- 100 g de champignons bruns frais coupée en deux
- 140 g d'oignons coupée en quatre
- 60 g de beurre salé coupée en morceaux
- 510 g filet de poulet, avec ou sans la peau coupé en morceaux (½ in.)
- 60 g de farine tout usage
- 2 pincées de poivre noir moulu
- 795 g d'eau
- 1 c. à soupe de fond de volaille en pâte maison (voir Conseil)
- pain croustillant pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 344.2 kcal / 1439.9 kJ
- Białko
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Sód
- 208.3 mg