Urządzenia i Akcesoria
Lemang Paper Cup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
glutinous rice300 g
-
water plus extra for soaking rice1280 g
-
fresh coconut milk240 g
-
salt1 ½ tsp
-
sugar1 ½ tsp
-
banana leaves wiped, softened (see tips)2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
294 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
839.4 kJ /
200.6 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50min
Beef Rendang
1h 35min
Jawa Mee with Cuttlefish Sambal
3h 30min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20min
Beef Rendang
1h 30min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min