Urządzenia i Akcesoria
Lemang Paper Cup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
glutinous rice300 g
-
water plus extra for soaking rice1280 g
-
fresh coconut milk240 g
-
salt1 ½ tsp
-
sugar1 ½ tsp
-
banana leaves wiped, softened (see tips)2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
294 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
839.4 kJ /
200.6 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Curry Mee
30 min
Char Kway Teow
25 min
Sup Buntut
3 godz.
Beef Rendang
1 godz. 30 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Masala Squid
25 min
Nasi Lemak
45 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min