Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g water
- 2 pandan leaves, tied into knot
- 100 g candied winter melon, cut in halves
- 50 - 100 g brown sugar
- 50 g dried longans
- 50 g red dates
- 10 g white fungus, soaked to soften, hard part removed, cut in small pieces
- 1 slice lemon
- 1 tsp basil seeds, soaked in 200 g water for 15 minutes
- 4 malva nuts, soaked in 300 g water for 15 minutes
- 10 g raisins
- 20 g pearl barley, cooked (see tips)
- 20 g roasted peanuts
- 20 g small sagos, cooked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 293 kJ / 70 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
One Pot Chicken Rice
50min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Nasi Lemak
45min
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2h 25 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min