日式關東煮

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 人份

Składniki

關東煮沾醬
  • 味噌
    40 克
  • 25 克
  • 清酒
    60 克
  • 味醂
    30 克
  • 醬油
    10 克
  • 番茄醬
    30 克
關東煮
  • 2000 克
  • 白蘿蔔 去除厚皮,切約3 公分厚圓片
    400 克
  • 油豆腐
    200 克
  • 雞翅 (二節翅)
    250 克
  • 蒟蒻 (蒟蒻捲或整塊切小塊),瀝乾水份
    100 克
  • 高湯包 市售或自製,(詳見要訣)
    2 包
  • 醬油
    25 克
  • 味醂
    30 克
  • ½ 茶匙
  • 新鮮香菇 修剪蒂頭
    6 朵
  • 竹輪 約 3 支,斜對切
    120 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1278.2 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 468.2 kJ / 111.9 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 12.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...