Salade van Champignons en Hummus met Karameldressing en Granaatappelpitjes

3.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portie

Składniki

Dressing
  • bruine suiker
    150 g
  • witte wijnazijn
    105 g
  • rode porto
    70 g
  • zout
    ¼ tl
  • peper, gemalen
    ¼ tl
  • olijfolie
    30 g
  • water
    1000 g
Hummus
  • peterselie, vers afgeplukt
    8 stengels
  • witte kikkererwten, uit blik uitgelekt
    450 g
  • water
    200 g
  • tahin
    100 g
  • citroensap
    30 g
  • olijfolie
    30 g
  • zout
    1 tl
  • komijn, gemalen
    1 tl
  • teentje knoflook
    1
Champignons en afwerking
  • water
    30 g
  • champignon de Paris, vers in vieren of achten gesneden, afhankelijk van de grootte
    300 g
  • olie
    20 g
  • kerstomaten
    150 - 200 g
  • zout voor kruiden
  • peper, gemalen voor kruiden
  • rucola
    40 - 60 g
  • granaatappelpitten voor garnering

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1033 mg
Białko 16 g
Kalorie 2882 kJ / 689 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...