Krokant gebraad met moutbiersaus

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 portie

Składniki

  • uien gehalveerd
    200 g
  • teentje knoflook
    1
  • knolselder in stukjes (2-3 cm)
    100 g
  • boter in stukken
    40 g
  • water
    900 g
  • bier moutbier
    500 g
  • vleesbouillonpasta
    2 volle tl
    2 blokjes vleesbouillonblokje (voor 0,5 l)
  • zout
    1 tl
  • peper, gemalen
    ½ tl
  • zoete paprikapoeder
    1 tl
  • varkensvlees met zwoerd (bijvoorbeeld varkensschouder, ham of magere buik)
    1600 g
  • aardappelen in stukjes (2-3 cm)
    150 g
  • wortelen in stukjes (2-3 cm)
    150 g
  • karwijzaad (opcjonalnie)
    1 - 2 tl
  • cacaopoeder (opcjonalnie)
    1 tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 56 g
Kalorie 2388 kJ / 570 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...