Varkenshaasje met Paprikaroomsaus en Linguine

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portie

Składniki

  • varkenshaasje in stukken Ø 5-6 cm, ontvliesd en zonder pezen, kamertemperatuur
    500 g
  • spek, elk soort
    8 sneetjes
  • teentjes knoflook
    2
  • uien gehalveerd
    60 g
  • rode paprika's in stukken gesneden (3 cm)
    200 g
  • olie
    20 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    400 g
  • room, elk type (van koemelk)
    200 g
  • water
    700 g
  • tomatenpuree
    20 g
  • gerookte paprikapoeder
    1 volle tl
  • groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
  • Marsala wijn
    30 g
  • suiker
    1 tl
  • zout
    ½ tl
  • paprika
    ½ tl
  • droge pasta type linguine
    300 g
  • roomkaas
    80 g
  • crème fraîche
    80 g
  • peterselie, vers fijngehakt, om te bestrooien

Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 1044.9 kcal / 4371.8 kJ
Białko 47.2 g
Tłuszcz 62.5 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 27.6 g
Sód 858.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...