Vol-au-vent op grootmoeders wijze

4.6 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portie

Składniki

  • water
    30 g
  • champignon, vers in vieren gesneden
    400 g
  • olijfolie
    20 g
  • zout naar smaak
  • zwarte peper, gemalen naar smaak
  • wortelen geschild, in stukken gesneden
    80 g
  • bleekselderij in stukken gesneden
    50 g
  • ui in 4 gesneden
    100 g
  • prei
    50 g
  • kippendijen, met vel maximaal 1000g
    6
  • verse tijm
    2 takjes
  • verse rozemarijn
    1 takje
  • zwarte peperkorrels
    6
  • laurierbladeren, gedroogd
    2
  • kippenbouillonpasta
    2 tl
  • zout
    1 snuifje
  • water maximale maatstreep niet overschrijden
    900 g
  • gemengd gehakt
    200 g
  • melk halfvol
    100 g
  • bloem
    70 g
  • roomboter
    50 g
  • peper
    ¼ tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 438.9 mg
Białko 72.5 g
Kalorie 5114 kJ / 1222.3 kcal
Tłuszcz 91.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 31.2 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...