Kalkoen-Currystoofpot met Rijst

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porties

Składniki

  • ui
    50 g
  • prei in ringetjes gesneden
    80 g
  • wortel in schijfjes gesneden
    50 g
  • knoflookteentjes
    3
  • rode paprika in stukken gesneden
    100 g
  • olijfolie
    40 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    150 g
  • kalkoenborstfilet, zonder vel in stukken gesneden (4 cm)
    700 g
  • currypoeder
    1 tl
  • Provençaalse kruiden, gedroogd
    1 tl
  • witte wijn
    50 g
  • laurierblad, gedroogd
    1
  • water
    400 g
  • witte kortkorrelige rijst
    240 g
  • zout
    8 snuifjes

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porties

Sód 1681.7 mg
Białko 174.8 g
Kalorie 10590 kJ / 2531.1 kcal
Tłuszcz 91.5 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 19.4 g
Węglowodany 229.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...