
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de paneer en cubes (3.5 cm/1 in.)
- 4 c. à thé de garam masala en poudre
- 2 c. à thé de cumin moulu
- 140 g de riz brun "faible IG" (voir Conseil)
- 995 g d'eau
- 85 g courgette en cubes (1,5 cm/½ in.)
- 15 g d'huile d'olive vierge extra
- 140 g oignon coupée en deux
- 3 cm gingembre frais pelés et coupés en tranches
- 2 gousses d'ail
- ½ chili vert élagué
- 1 bouquet de coriandre fraîche (environ 0,5 oz), tiges et racines, feuilles réservées
- 200 g de bébés épinards frais
- 395 g de pois chiches en conserve sans sel ajouté, rincées et égouttées
- 100 g de yogourt nature riche en protéines (voir Conseil)
- ½ chili vert (en fines tranches, pour décorer)
- citron coupée en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449.1 kcal / 1879.2 kJ
- Białko
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Błonnik
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Sód
- 475 mg