Vanillekipferltorte mit Mandarinen

4.2 6 ocen
Przygotowanie 1 godz. 35 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
12 Stücke

Składniki

Biskuit
  • Eier
    6
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 geh. TL
  • Mehl
    180 g
  • Backpulver
    1 geh. TL
  • Salz
    1 Prise
Boden
  • Vanillekipferl
    160 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Ei
    1
  • Backpulver
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Aprikosenkonfitüre
    90 g
Creme und Fertigstellung
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Mascarpone
    500 g
  • Zucker
    40 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Mandarinen, aus der Dose abgetropft, 235 g (ca. 30 EL) Saft aufgefangen
    350 g
  • Vanillekipferl
    40 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 314.7 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 2360.9 kJ / 564.3 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...