Urządzenia i Akcesoria
Dominostein-Torte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Eier6
-
Zucker200 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Kakao25 g
-
Salz1 Prise
-
Lebkuchengewürz1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken600 g
-
Gelatine8 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Aprikosenkonfitüre800 g
-
Zartbitter-Kuvertüre in Stücken200 g
-
Sahne100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
60 mg
Białko
8 g
Kalorie
2072 kJ /
495 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
81 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Himmelstorte
5 h
Möhren-Pfirsich-Torte
6 h
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 h
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5 h
Marzipan-Mohn-Torte
5 h
Eierlikör-Birnen-Plunder
2 h 45 min
Marzipan-Quadrate
2 h 40 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 h
Marzipan-Torte
5 h
Stollen-Butterkuchen
2 h 45 min
Festlicher Gewürzkuchen
96 h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 h 30 min