Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 6 Eier
- 200 g Zucker
- 200 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 25 g Kakao
- 1 Prise Salz
- 1 TL Lebkuchengewürz
Füllung und Fertigstellung
- 600 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 8 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 800 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2072 kJ / 495 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 60 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamell-Birnen-Nuss-Törtchen
2h
Ostertorte
7 Std.
Holunderblüten-Torte
6 godz.
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5 Std.
Marzipan-Torte
5 Std.
Sägespänekuchen
2h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1 godz. 30 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Stollen-Butterkuchen
2h 45min
Stollenkonfekt
2 Std. 30 Min