Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teigboden
- 100 g Butter, in Stücken
- ½ - 1 TL Lebensmittelfarbe, flüssig, grün (z. B. von Wilton)
- 200 g Butterkekse
Füllung und Fertigstellung
- 5 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 60 g Zucker
- 200 g Sahne
- 250 g Mascarpone
- 200 g Naturjoghurt
- 15 g Zitronensaft
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 300 g Wassermelonen-Fruchtfleisch, ohne Kerne, in Stücken (ca. 3 cm), siehe Tipp
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- Schokotropfen (Zartbitter) zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1262 kJ / 302 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 201 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Oster-Zupfkuchen
2 Std.
Grüner Krümel
2 Std.
Erdbeer-Poke-Cake
13h
Carrot-Cheesecake
1 godz. 30 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Erdbeer-Rhabarber-Cupcakes
1 Std. 55 Min
Sägespänekuchen
2 Std.
Ostertorte
7h
Spiegelei-Muffins
2 Std.
Küken-Amerikaner
2 Std. 30 Min
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6 Std. 30 Min