Melonenkuchen

Melonenkuchen

3.8 203 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke

Składniki

Teigboden
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Butterkekse
    200 g
  • Lebensmittelfarbe, flüssig, grün (z. B. von Wilton)
    ½ - 1 TL
Füllung und Fertigstellung
  • Gelatine
    5 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Zucker
    60 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Mascarpone
    250 g
  • Zitronensaft
    15 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    40 g
  • Naturjoghurt
    200 g
  • Wassermelonen-Fruchtfleisch ohne Kerne, in Stücken (ca. 3 cm), siehe Tipp
    300 g
  • Tortenguss, rot
    1 Pck.
  • Schokotropfen (Zartbitter) zum Verzieren

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 302 kcal / 1262 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 201 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...