Dubajska czekolada

Dubajska czekolada

4.5 520 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 sztuka

Składniki

  • mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
    200 g
  • oleju kokosowego
    1 łyżeczka
  • ciasta Kataifi pokrojonego na 4-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
    60 g
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    90 g
  • mleka skondensowanego, słodzonego
    180 g
  • masła
    1 łyżka
  • pasty tahini (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 2503.4 kcal / 10474 kJ
Białko 53.1 g
Tłuszcz 138.2 g
Węglowodany 274.1 g
Błonnik 17.7 g
Tłuszcz nasycony 64.4 g
Sód 684.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...