Dubajska czekolada

Dubajska czekolada

4.5 639 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 sztuka

Składniki

  • 200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 60 g ciasta Kataifi pokrojonego na 4-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 90 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 180 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka pasty tahini (opcjonalnie, patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 684.6 mg
Białko 53.1 g
Kalorie 10474 kJ / 2503.4 kcal
Tłuszcz 138.2 g
Błonnik 17.7 g
Tłuszcz nasycony 64.4 g
Węglowodany 274.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...