Brochetas de carne con arroz en salsa

2.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porciones

Składniki

  • 450 g de carne de res en cubos (pulpa en cubos 4 cm)
  • 12 rebanada de tocino
  • 300 g de pimiento rojo cortado en trozos (4 cm)
  • 300 g de cebolla cortada en trozos (4 cm)
  • ½ cucharadita de sal
  • 4 pizcas de pimienta negra molida o al gusto
  • aceite de oliva para rociar
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de vino blanco
  • 1 cdita de pimentón dulce colmada
  • 15 g miel
  • 2 cubo de caldo de carne
  • 850 g agua
  • 1 cdita de comino en polvo
  • ¾ cdita de pimienta molida
  • 250 g jitomate triturado, enlatado
  • 1 cdita de sal o al gusto
  • 250 g arroz, tipo basmati
  • de perejil picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1221.5 mg
Białko 28.3 g
Kalorie 2419.8 kJ / 578.3 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...