Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle

Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle

4.6 194 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porciones

Składniki

  • 250 g de queso manchego en cubos
  • 40 g de chile chipotle adobado o al gusto
  • 190 g de queso crema en cubos
  • 200 g de crema
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 1 cdita de pimienta negra recién molida o al gusto
  • 100 g de cebolla en cuartos
  • 100 g de agua
  • 250 g de granos de elote amarillo congelados
  • 250 g de champiñones en cuartos
  • 5 - 6 pechugas de pollo, deshuesadas y sin piel en cubos grandes de 5 cm
  • 8 rebanadas de jamón en cuadros

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 225 kcal / 945 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 25 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 305 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...