Pizza napolitaine

3.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 portions

Składniki

  • 450 g d'eau
  • 3 g de levure boulangère fraîche
  • 360 g de farine blanche type 45 et un peu pour le plan de travail
    360 g de farine Manitoba
  • 8 g de sel
  • 30 g de jus de citron
  • 200 - 220 g de purée de tomates en conserve
  • 250 g de mozzarella de bufflonne bien égouttée et coupée en tranches
  • huile d'olive extra vierge en fonction des goûts
  • feuilles de basilic frais pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2544.6 mg
Białko 44.9 g
Kalorie 4470.1 kJ / 1068.4 kcal
Tłuszcz 30.1 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Węglowodany 152.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...