One pot pasta, spaghetti aux légumes

One pot pasta, spaghetti aux légumes

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 150 g de parmesan coupé en morceaux
  • 80 g d'oignon rouge coupé en deux
  • 200 g d'aubergine coupée en cubes (2 cm)
  • 150 g de courgette coupée en cubes (1 cm)
  • 200 g de tomates cerise coupées en deux
  • 100 g d'asperges vertes coupées en tronçons (1,5 cm)
  • 2 gousses d'ail coupées en quatre
  • 1 pincée de piment d'Espelette
  • 20 g d'huile d'olive
  • 30 g de vin blanc sec
  • 600 g d'eau
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de pâtes sèches type spaghetti

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 425.9 kcal / 1781.8 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 825.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...