Basilikumrisotto mit Schmortomaten und Gemüse

4.7 47 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Basilikumblätter, frisch
    10 g
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    70 g
  • Zwiebel mittelgroß, halbiert
    1
  • Olivenöl
    10 g
  • Cherrytomaten
    120 g
  • Risottoreis (Arborio oder Carnaroli)
    250 g
  • Weißwein
    120 g
    120 g Wasser
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Wasser möglichst heiß
    650 g
  • Gemüse (z. B. Champignons geviertelt, Zucchini in dünnen Scheiben, Paprika in Stiften, siehe Tipp)
    150 - 200 g
  • Butter in Stücken
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 444 kcal / 1859 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 438 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...