
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 370 g Wasser
- 10 g frische Hefe
- 50 g Butter in Stücken (2 cm)
- 500 g Ruchmehl
- 12 g Salz
- 2 TL Zucker
Formen
- Ruchmehl für die Arbeitsfläche und zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 110.4 kcal / 461.7 kJ
- Białko
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 234.9 mg