![Luzerner Lebkuchen Luzerner Lebkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F0894B83-CFFC-423E-A23F-AACE37559F7E/Derivates/57f6abb7-9f42-4d14-b177-72335eb3f1c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Butter
- 250 g Vollrahm
- 150 g Milch
- 160 g Birnendicksaft
- 150 g Rohzucker
- 1 EL Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 400 g Ruchmehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1865 kJ / 447 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Herbstlicher Tirolercake
1h 20min
Grittibänze
2h 10 min
Heller Mississippi-Cake
1 Std. 15 Min
Älpler Magronen
45min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Mailänderli
3 Std.
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
Schoggistängeli-Cake
1 Std. 10 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Getränkter Zitronencake
1 Std. 30 Min
Berner Zopf
1 godz. 45 min