Cheesecake à la patate douce

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 pièces

Składniki

  • de sucre
    80 g
  • de beurre en morceaux
    80 g
  • farine de blé et un peu plus pour saupoudrer
    150 g
  • de cacao en poudre non sucré
    20 g
  • de poudre à lever
    ½ c. à café
  • de sel selon les goûts
    1 - 2 pincée(s)
  • d'eau
    600 g
  • de patate douce en morceaux (2-3 cm)
    300 g
  • de ricotta fraîche
    500 g
  • de fromage à tartiner
    200 g
  • de lait concentré sucré
    160 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    20 g
  • d'extrait de vanille, naturel
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 203 kcal / 851 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 105 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...