Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy włoskie, łuskane, posiekane4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 Min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 Std. 10 Min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 Std. 20 Min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 Min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 Min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 Std. 10 Min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 Std.
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 Std. 40 Min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 Min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 Min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 Std.
Pieczony kurczak z warzywami
1 Std. 45 Min