Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy włoskie, łuskane, posiekane4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 godz.
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min