
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
231.2 kcal /
967.2 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
388.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Wielkanocne bułeczki zajączki
2 godz. 55 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6)
15 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min