Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz yellow onions, halved
- 4 ½ oz leek, cut into pieces
- 1 ½ oz extra virgin olive oil
- 22 oz mixed vegetables (e.g. potatoes, carrots, zucchini, celery, tomatoes, chard, cooked dried beans, butternut squash), cut into pieces as needed
- 36 oz water
-
2
vegetable stock cubes
lub 2 heaping tsp homemade vegetable stock paste - 1 tsp salt
- 4 ½ oz pasta, dry, type ditalini or similar short dried pasta
- 6 tsp extra virgin olive oil
- 6 fresh basil leaves
- 6 - 18 tsp Parmesan cheese, grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1153.4 kJ / 275.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 709 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Basil Pesto
10min
Ratatouille
40 min
Stuffed Vegetables
1 Std. 20 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Vegetable Soup
35min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Spanish Rice
30 min
Sausage and Lentil Stew
1 Std. 15 Min