Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 sztuk
Składniki
-
250 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
70 g cukru
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, grubo posiekanej100 g groszków z gorzkiej czekolady
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
36.7 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
550.9 kJ /
131.7 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Kokosowe półkule z truskawką i bezą
12 godz.
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Gofry klasyczne
35 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Cukier malinowy
5 min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min