Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady

4.2 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 sztuk

Składniki

  • 250 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
  • 70 g cukru
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 100 g groszków z gorzkiej czekolady
    100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, grubo posiekanej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 131.7 kcal / 550.9 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 16.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 36.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...