Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)

5.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Pudding
  • 60 g wody
  • 2 płaskie łyżki żelatyny w proszku (14-15 g)
  • 600 g mleka
  • 140 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
  • 80 g cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Sos truskawkowy
  • 30 g cukru
  • 300 g truskawek, świeżych
    300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 12 ziaren sezamu, czarnego do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 212.6 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 1535.5 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 17.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...