Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 100 g nozes
- 250 g abóbora de pescoço descascada e cortada em pedaços
- 4 ovos
- 150 g açúcar
- 1 c. chá de canela em pó
- 200 g farinha de trigo
- 1 c. chá de fermento químico em pó
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 pitada sal
Cobertura
- 200 g açúcar
- 1 c. sopa de raspas de laranja
- 1 clara de ovo
- 1 c. sopa de suco de laranja
- 50 g calda de chocolate para decoração (opcional)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1665.5 kJ / 398.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 220.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo preto da Madeira
1h 40min
Licor de canela e piri-piri
360h
Areias
30min
Miniaturas de laranja e suspiro
1h 30min
Cornos de gazela
1h 30min
Xarope de framboesa
Brak ocen
Macarons de morango
Brak ocen
Batata frita crocante (Kartoffelstroh) - TM6
Brak ocen
Palitos de curgete com molho de iogurte - TM5
Brak ocen
Doce de ruibarbo
50min
Espetos de carne picada e hambúrgueres
20 min
Gelado de nata
8h