Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche mit Orangenpudding und Zartbitterschokolade
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 Portionen
Składniki
Brandteig
-
Wasser300 g
-
Butter in Stücken160 g
-
Salz½ TL
-
Zucker20 g
-
Mehl240 g
-
Eier6
Orangenpudding
-
Zucker140 g
-
Orangenschale, unbehandelt dünn abgeschält (von ca. 2 Orangen)2 EL
-
Milch1000 g
-
Speisestärke100 g
-
Eier4
-
Eigelb4
-
Vanilleextrakt2 TL
Dunkle Schokolade und Fertigstellung
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken (3 cm)500 g
-
Puderzucker50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
492 kcal /
2059 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
167 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
3 godz. 30 min
4 godz. 10 min
1 godz. 15 min
12 godz.
5 godz. 30 min
10 godz. 30 min
3 godz.
2 godz. 30 min
5 godz.
1 godz.
2 godz. 30 min
10 min