Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Haselnüsse, mit Haut oder blanchiert
- 150 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g brauner Zucker
- 1 Ei
- 2 Prisen Salz
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 1 TL Zimt
- ½ TL Nelkenpulver
- 270 g glutenfreie Mehlmischung und etwas mehr zum Bearbeiten
- 400 g rotes Johannisbeergelee
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2436 kJ / 582 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eier hellblau färben
55 Min
Linzer Torte
3u.
Linzer Torte
1 Std.
Safran-Baiser-Kuchen
1 Std.
Dattel-Nuss-Konfekt und Mango-Espuma mit exotischen Früchten
2h
Quittengelee
12 Std.
Italienisches Oliven-Gebäck (Taralli)
55 Min
Birnenbrot
9 godz. 40 min
Granola-Clusters
50 Min
Kartoffel-Porree-Suppe
1 Std.
Spitzbuben
2h
Haselnuss-Sirup-Schnecken
3u.