Casseruola di riso con mele

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

  • di riso a chicco tondo per pudding
    250 g
  • di latte
    800 g
  • di burro a pezzi, e un po' di piu' per ungere
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
  • di rum (opcjonalnie) a piacere
    2 - 3 cucchiai
  • di uvetta (opcjonalnie) a piacere
    2 - 3 cucchiai
  • di mele acidule sbucciate, private del torsolo e tagliate a pezzi
    600 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    20 g
  • di zucchero
    20 g
  • uova
    5
  • di pasta sale e limone (opcjonalnie) fatta in casa (vedi consiglio)
    1 cucchiaino
  • di cannella in polvere (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
  • di mandorle a bastoncini
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 377.3 kcal / 1578.4 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 44.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 92.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie