宮保杏鮑菇肉片
TM6

宮保杏鮑菇肉片

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 30 克 青蔥 ,切段,蔥白和蔥綠分開
  • 5 克 蒜頭
  • 20 克 油
  • 2 大匙 乾辣椒 ,剪成小段
  • 1 茶匙 花椒粒
  • 250 克 杏鮑菇 ,利用削皮刀刨成薄片
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 1 茶匙 醬油
  • 250 克 牛五花肉片 ,約10公分長
  • 15 克 蠔油

Wartości odżywcze
na 4 人份
Kalorie
2414.2 kJ / 577 kcal
Białko
65.2 g
Węglowodany
28.5 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
9.8 g
Sód
1534.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy