Salsa di pomodori ciliegia

Salsa di pomodori ciliegia

4.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 750 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 cucchiaio di zucchero
  • 1 cucchiaio di basilico fresco o surgelato, tritato
  • 50 g di vino rosso tipo Porto Ruby
  • 2 pizzico di sale
  • 60 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di olio di oliva
  • 150 g di cubetti di pancetta dolce
  • 8 gocce di Tabasco
  • 4 cucchiai di salsa Worcestershire
  • ½ limone il succo spremuto fresco
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 146 kcal / 611 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...