Salsa di pomodori ciliegia

Salsa di pomodori ciliegia

4.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • di pomodori ciliegino a metà
    750 g
  • di zucchero
    1 cucchiaio
  • di basilico fresco o surgelato, tritato
    1 cucchiaio
  • di vino rosso tipo Porto Ruby
    50 g
  • di sale
    2 pizzico
  • di cipolla a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di olio di oliva
    40 g
  • di cubetti di pancetta dolce
    150 g
  • di Tabasco
    8 gocce
  • di salsa Worcestershire
    4 cucchiai
  • limone il succo spremuto fresco
    ½
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 146 kcal / 611 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...