Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 cucchiaio di basilico fresco o surgelato, tritato
- 50 g di vino rosso tipo Porto Ruby
- 2 pizzico di sale
- 60 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio di oliva
- 150 g di cubetti di pancetta dolce
- 8 gocce di Tabasco
- 4 cucchiai di salsa Worcestershire
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piselli in umido
1h 10 min
Sugo di pomodoro per le prime pastine asciutte (10-12 mesi)
20 min
Pesto alla genovese (vegan)
10 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2h 5min
Sugo classico
55 Min
Salsa al pomodoro
40 min
Salsa al pomodoro
40 min
Salsa al pomodoro
25min
Sugo al basilico
1h 10 min
Salsa pomodoro e feta
10 Min
Salsa di pomodoro (Bimby Friend)
1 godz. 20 min
Ragù di carne mista
1 Std. 30 Min