Urządzenia i Akcesoria
Vegan Apple and Nut Crumble with Rum Raisins
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz.
6 portions
Składniki
-
raisins30 g
-
sweet sherrydark rum25 g
Crumble
-
hazelnuts50 g
-
vegan margarine cold, in pieces, plus extra for greasing100 g
-
caster sugar80 g
-
plain flour120 g
-
fine sea salt1 pinch
Finalisation
-
apples cored, quartered600 g
-
freshly squeezed lemon juice10 g
-
sugar40 g
-
ground cinnamon1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
151.8 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1671.9 kJ /
399.6 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
54.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Toasts with Roasted Pepper and Cashew Nut Paste
5 min
Dairy-free Dauphinoise Potatoes
1 godz. 10 min
Cheesy Triangle Scones
25 min
Apple and Pear Compote (Kompot jabłkowo-gruszkowy)
1 godz. 15 min
Demo Recipe 1 - Frozen Fruit Sorbet
5 min
Apple Buckle Cake
2 godz.
Nut Bread
1 godz. 20 min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12 godz. 10 min
Soya Milk Bread Rolls
2 godz. 20 min
Couscous Cake with Fruit
1 godz. 50 min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Demo Recipe 2 - Cheesy Triangle Scones
25 min