Urządzenia i Akcesoria
Spanish Seafood Rice
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
-
olive oil85 g
-
garlic clove1
-
whole squid, medium cut in pieces (2 cm)300 g
-
raw, unpeeled large prawns8
-
white wine200 g
-
water350 g
-
fresh mussels500 g
-
brown onions, cut in pieces (2 cm)Spanish onions cut in pieces (2 cm)200 g
-
garlic cloves sliced2
-
smoked paprika1 tsp
-
saffron threads1 pinch
-
tomato purée50 g
-
red pepper flakeschoricero pepper pulp1 tsp
-
white short grain rice300 g
-
fine sea salt to taste1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
556.6 mg
Białko
34.2 g
Kalorie
2985.7 kJ /
713.6 kcal
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
74.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut Prawn Soup
45 min
Rainbow Fruit Tart
1 godz. 40 min
Garden Green Crêpes
1 godz. 15 min
Spicy Beef with Red Peppers
30 min
Tropical Fruity Aloe Smoothie
Brak ocen
Mushroom Taco Filling
35 min
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille
40 min
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50 min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10 min
Roasted Banana Affogato
10 godz. 55 min
Ground Bison Meat
35 min
Prawn Glass Noodles
30 min