Urządzenia i Akcesoria
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
400 g dyni obranej, pokrojonej na kawałki
-
800 g mleka
-
2 - 3 łyżeczki cukru
-
1 łyżeczkę cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
60 - 70 g klusek jajecznych, typu "spätzle", suchych60 - 70 g makaronu, suchego, typu zacierki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
140.1 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
891.6 kJ /
213.1 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
29.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cynamonki z plasterkami jabłek (TM7, TM6, TM5)
2óra 25p
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25p
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5p
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45p
Blok czekoladowy
6óra 15p
Konfitura z dyni
40p
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2óra 40p
Gruszki pod kruszonką
35p
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40p
Szybkie zacierki
20p
Owsianka dyniowa
25p
Babka ziemniaczana z boczkiem
1óra 40p