Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 240 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 400 g Weissmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Salz
Füllung
- 1 Knoblauchzehe
- 140 g Tomaten, getrocknet in Öl, abgetropft
- 1 Bund Basilikum (ca. 20 g), Blättchen abgezupft
- 20 g Olivenöl
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
-
300
g Mozzarella (Block), längs halbiert, in 32
Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1649.1 kJ / 394.2 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 718.3 mg
Alternatywne przepisy
Risotto Cinque P
30min
Gemüsewähe
1 Std.
Käsewähe
50 min
Lauch-Käsewähe
1h 5min
Käse - Gipfeli
40 min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35 min
Apfelkuchen mit Streuseln (TM6)
2 Std. 30 Min
Gemüsewähe (TM6)
25min
Weggli
2 godz. 5 min
Getränkter Orangencake
1 Std. 30 Min
Süsser Grittibänz
2u. 15min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min