Zupfbrot Margherita

Zupfbrot Margherita

4.6 75 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    240 g
  • Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
    ½ Würfel
  • Weissmehl und etwas mehr zum Bemehlen
    400 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
Füllung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Tomaten, getrocknet in Öl, abgetropft
    140 g
  • Basilikum (ca. 20 g), Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Olivenöl
    20 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    4 Prisen
  • Mozzarella (Block), längs halbiert, in 32
    Scheiben
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 394.2 kcal / 1649.1 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 50.1 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 718.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...