Geode cake

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
24 porzioni

Składniki

Cristalli di caramello
  • 500 g di zucchero
  • 2 cucchiaio di glucosio
  • 4 gocce di colorante alimentare viola
  • 2140 g di acqua
  • 1 goccia di aceto
  • 1 goccio di aceto
Pan di spagna
  • 550 g di zucchero
  • 400 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaio di estratto di vaniglia naturale
  • 6 uova
  • 75 g di cacao amaro in polvere
  • 1 cucchiaio di lievito in polvere
  • 350 g di farina tipo 00
  • 450 g di mascarpone
  • 450 g di panna (min. 30% di grassi)
Crema
  • 500 g di mango maturo a pezzi
  • 2 cucchiai di gocce di cioccolato fondente
Decorazione
  • 750 - 1000 g di fondente di zucchero (fondant)
  • zucchero a velo
  • 2 - 3 gocce di colorante alimentare oro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 669 kcal / 2799 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 93.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 76.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...