![Papassini sardi Papassini sardi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C7D5A01-AFB8-43A0-8F0F-5C40F97CCE9B/Derivates/0a98929c-ae80-4c40-89ed-05b74bcc1774.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 40 g di latte
- 5 g di ammoniaca per dolci
- 250 g di farina tipo 00
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
- 100 g di strutto
- 50 g di mandorle a lamelle, tostate
- 60 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata e strizzata
- 1 cucchiaino di estratto naturale di mandorle
Glassa di zucchero
- 400 g di zucchero
- 2 albumi
- 10 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- codette colorate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 310 kJ / 74 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Pabassinas di Mongongiori
1h 30min
Polenta sarda
1h 30min
Tiliccas sarde
2 Std. 20 Min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30min
Panada sarda
2h 55min
Pardulas
8 Std. 40 Min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1 Std. 10 Min
Seadas
1 godz. 5 min
Cinghiale in umido
1h 45min
Amaretti sardi
45min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Malloreddus alla campidanese
3 Std.