Pečená krůta s pancettou a citrónovo-bylinkovou nádivkou

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 porcí

Składniki

Příprava krůty
  • 1 krůta (5–6 kg, pro 8–10 osob)
Nádivka
  • 2 citróny nejlépe bio, pouze tence oloupanou kůru
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu jen lístky
  • 6 snítek čerstvého tymiánu jen lístky
  • 80 gramů pancetty na kousky
  • 150 gramů mascarpone
  • ½ čajové lžičky mořské soli
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 cibule na čtvrtky
  • 5 sušených bobkových listů
  • 175 gramů bílého vína
  • 175 gramů vody
Pečení
  • 20 malých párků zabalených ve slanině (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 1106.5 mg
Białko 116.8 g
Kalorie 3849 kJ / 919.9 kcal
Tłuszcz 42.4 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...