Butter Chicken

4.9 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

Mariniertes Hähnchen
  • Hähnchen-Oberschenkel, ohne Knochen und Haut in Stücken (ca. 3 cm)
    750 g
  • Zitronensaft
    40 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 - 2 Prisen
  • Paprika edelsüß
    1 EL
  • Curry
    1 EL
  • Zimt
    ¼ TL
  • Knoblauch, granuliert
    ¼ TL
Sauce und Fertigstellung
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    30 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • passierte Tomaten
    150 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • brauner Zucker
    30 g
  • Curry
    1 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 - 2 Prisen
  • Mandeln, gemahlen
    20 g
  • Wasser
    50 g
  • Koriander gehackt, zum Garnieren
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 294 kcal / 1229 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 968 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...