Gnocchi mit Chicken-Alfredo-Sauce

Gnocchi mit Chicken-Alfredo-Sauce

4.5 1.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Hähnchen in Würfeln (ca. 2 cm)
    350 - 400 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Knoblauch, granuliert
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Parmesan in Stücken (2-3 cm), und etwas mehr, gehobelt, zum Servieren
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2 - 3
  • Schalotten
    80 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Gnocchi aus dem Kühlregal
    800 g
  • Mehl
    30 g
  • Milch
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Sahne
    200 g
  • italienische Kräuter, getrocknet
    1 TL
  • Senf (opcjonalnie)
    1 TL
  • Petersilie gehackt, zum Bestreuen
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 922 kcal / 3858 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 1358 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...