Tiramisu aux baies et au limoncello

Tiramisu aux baies et au limoncello

1.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 portion

Składniki

Sirop simple de Limoncello
  • 225 g de sucre
  • 170 g d'eau
  • 85 g de limoncello
    85 gramme jus de citron fraîchement pressé
Mousse de baies mixtes
  • 1 citron jaune
  • 140 g de sucre
  • 2 blanc d'œuf (voir Conseil)
    115 g de jus de cuisson de pois chiches (aquafaba), (voir Conseil)
  • 450 g mélange de fruits rouges surgelées
Crème fouettée au babeurre
  • 60 g de sucre
  • 570 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses réfrigéré
  • 85 g lait ribot (voir Conseil)
    85 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses, (voir Conseil)
  • 32 biscuit à la cuillère
  • 225 g baies fraîches variées pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 701.7 kcal / 2936 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 98.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Sód 126.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...