越式牛肉白蘿蔔麵
TM6

越式牛肉白蘿蔔麵

(Brak ocen)

Składniki

  • 1000 克 白蘿蔔 ,去除頭尾,並切成可放入進料口大小(詳見要訣)
  • 1 塊 牛肉高湯塊
  • 1 茶匙 鹽
  • 1300 克 水
  • 2 粒 八角
  • 3 克 肉桂棒
  • 20 克 薑 ,切片
  • 300 克 菲力牛排 ,切薄片 (約 0.2 公分 厚)
  • 10 克 魚露
  • 10 克 香菜 ,切碎
  • 10 克 蔥 ,切蔥花
  • ½ 茶匙 現磨黑胡椒粉
  • 1 顆 檸檬
  • 100 克 新鮮豆芽
  • 新鮮辣椒 (任何種類) ,切薄片
  • 2 茶匙 辣椒醬 (任一種類) (opcjonalnie)
  • 4 茶匙 海鮮醬 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1013.1 kJ / 242.2 kcal
Białko
18.5 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
11.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
6.6 g
Sód
1488.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy