Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g zucchini, ends trimmed
- 60 g yellow summer squash, ends trimmed
- 140 g carrots, peeled
- 45 g extra virgin olive oil, divided
- 3 garlic cloves, thinly sliced
- 5 cm ginger, fresh, peeled, thinly sliced
- 115 g shiitake mushroom, fresh, thinly sliced
- 1 tbsp Chinese five-spice powder, plus extra to season veggies, to taste
- 4 green onions, trimmed, cut on bias
- 1 tsp salt, to taste
- 230 g beef skirt, thinly sliced (0.5 cm/¼ in.)
- 60 g hoisin sauce
- 2 tsp sesame oil
- 140 g baby spinach, fresh
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2712.9 kJ / 648.4 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 43.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 647.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crispy Saffron Chicken and Rice
2u. 5min
Traditional Fried Rice
Brak ocen
Thai Dressing
30 min
Menu with Vegetable Soup, Chicken with Mustard Sauce and Steamed Vegetables
45 min
Spicy sea bass (samke harra)
50 min
Yoghurt and cucumber salad
5min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25 min
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
2h 30 min
Asian Vinaigrette
5min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Chicken Noodle Bowl
35 min
Sautéed Cauliflower
25 min