![Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo) Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6532ADD-6A40-4651-877E-977674E6CE4B/Derivates/87A1BD63-3833-4128-BF6B-E0BBFEB913B9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
7
oz panela cheese (Mexican fresh cheese), cut into pieces
lub 7 oz feta cheese, cut into pieces - 10 ½ oz onions, halved
- 16 oz tomatoes, cut into pieces
- 1 oz oil
-
2
heaping tsp homemade chicken stock paste
lub 2 stock cubes - 36 oz boneless, skinless chicken breast, cut into pieces (1¼ in.-1½ in.)
-
1
oz piloncillo, cut into pieces (see tip)
lub 1 oz brown sugar - 1 - 3 oz canned chipotle chilies (in adobo sauce)
- 2 dried bay leaves
-
18
Mexican tostadas
lub 18 taco shells - 8 oz sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2523 kJ / 603 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1861 mg
Alternatywne przepisy
Boiled Pasta
20 min
Chicken Enchiladas
40 min
Tinga de pollo (shredded chicken)
35 min
Tortilla Soup
25 Min
Carnitas
50 min
Shredded Chicken and Vegetable Lettuce Cups
1 godz. 15 min
Steamed Chicken Breasts
30 min
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 min
Beef Barbacoa
2 Std.
Fettuccine Alfredo
40 min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min